Monday, April 11, 2011

Workshop: Comunicarea online cu instrumentele corecte și cu un buget redus

Teme abordate:
- Cum să comunici corect online cu un buget redus;
- Cum să-ți alegi instrumentele de comunicare online și ce să faci cu ele;
- Cum să te diferențiezi de concurență;
- Cum să transmiți mesajul corect către publicul-țintă.


Public-țintă:
- Studenți ai specializărilor Comunicare și Relații Publice, Jurnalism, Marketing;
- Pasionați de mediul online;
- Antreprenori online.


Speakeri:
- Andreea Marc (asistent asociat la Catedra de Comunicare și Relații Publice, UAIC; fondator Belva.ro; Content Writer și Specialist PR freelancer; membru Oameni din Online);
- Ines Prodan (Specialist Marketing Centrul Comercial Felicia; editor Belva.ro; membru Oameni din Online).


Unde: Sala Pod Pogor-fiul, Muzeul Pogor


Când: 20 aprilie 2011, de la 17:45 la 20:00


Link: http://iasi.oamenidinonline.com/_events/workshop-comunicarea-online-cu-instrumentele-corecte-i-cu-un-buget-redus-a/

Masă rotundă despre combaterea stereotipurilor de gen

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează luni, 18 aprilie 2011, ora 10.00, în Sala Senatului, masa rotundă cu tema ,,Combaterea stereotipurilor de gen, implementarea principiilor egalităţii de şanse şi a incluziunii sociale”.

Evenimentul face parte din activităţile derulate în cadrul proiectului -„Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse" (ID50679) – şi se adresează experţilor şi operatorilor mass-media, precum şi personalului şi managerilor autorităţilor publice locale din regiunile de Nord-Est ale României.

Vă invităm să participaţi la această întâlnire, pentru a dezbate aspecte legate de rolul mass-mediei în combaterea stereotipurilor de gen, precum şi de modul în care instituţiile publice se implică în promovarea egalităţii de şanse.


Proiectul POSDRU ID 50679, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 – 2013, este coordonat de Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în colaborare cu Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Babeş - Bolyai din Cluj - Napoca, Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară a Municipiului Timişoara şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală din Cluj – Napoca.

LINK: http://www.psih.uaic.ro/cercetare/evenimente/10-11/2011aprilie_masa_rotunda.htm


Târgul Absolvenților 2011

Când?
15-16 aprilie 2011

Ce?
Oferte atractive de educaţie, carieră, antreprenoriat şi servicii pentru tineri.

Târgul Internaţional al Absolvenţilor este un proiect - eveniment organizat de Junior Achievement România cu scopul integrării profesionale a tinerilor absolvenţi.

Vizitatorii au oportunitatea de a participa, în cadrul târgului, la un program de workshop-uri şi prezentări ale expozanţilor, precum şi de a primi consiliere gratuită pentru orientarea în carieră.

Friday, April 8, 2011

Cu Gândul la era digitală


Din data de 8 aprilie 2011 publicația Gândul nu mai poate fi găsit la chioșcurile de ziare.

Cotidianul Gândul care aparține Mediafax Group se va dezvolta pe mediul online adoptând un model nou oferind astfel, cititorilor o "experiență digitală completă": online, pe iPad și pe mobil.

"Printre feature-urile ediţiei gândul de iPad se numără:
• Navigare simplă între secţiuni şi între articole, precum şi în interiorul galeriilor foto
• Posibilitate de lectură offline
• Opţiuni de share: utilizatorii pot trimite articolele pe e-mail şi pe Twitter sau le pot recomanda pe Facebook direct din aplicaţie
• Alerte de breaking news" , afirmă redactorii pe site.

De asemenea, tot din data de 8 aprilie 2011, ziarul Gândul " va lansa noua versiune a site-ului gândul.info, cu un layout restilizat şi funcţionalităţi menite să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor. Dosarele speciale pe evenimente, optimizarea şi conţinutul multimedia şi interactiv îmbogăţit (infografice interactive, video şi live video) sunt câteva dintre noile elemente create în beneficiul cititorului."

"Gândul" e cel de-al doilea titlu important care nu va mai apărea pe hârtie, după ce "Cotidianul" (Realitatea-Caţavencu) a rămas doar cu ediţia on-line, la sfârşitul anului 2009. Analistul media Iulian Comanescu a scris pe blogul personal că această schimbare face parte dintr-o serie de restructurări pe care Adrian Sârbu, patronul trustului, le va efectua la Mediafax Group.